Login | Register


All times are UTC + 1 hour


It is currently 25 Apr 2018 08:01
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Ulvsungesagaen og fordelingen af enheder i 1. akt
PostPosted: 07 Apr 2015 08:31 

Joined: 09 Dec 2008 15:00
Posts: 283
Ulvsunge-sagaen:

”På den tid var Grimulf den Stærke Jarl over hele Sjælland, Lolland og Falster, og de tilhørende øer. Han var en mægtig kriger, der havde kæmpet mange kampe for kongen i Lejre, Harald Hildetand. Nu styrede har sit jarlesæde fra slægstgården Ulvsgårde-ved-Næs på sydsjælland, tæt ved Næs Tingsten.

Grimulf havde en datter og en søn, der begge voldte deres fader megen glæde ved deres dygtighed og mange kvaler ved deres strid. For de var ikke børn af den samme moder, og derfor kivedes de ustandseligt om deres faders gunst.

Ormr var den ægtfødte søn, barn af jarlens frue Hjørdis, en fjern ætling til den svenske Ynglingeslægt. Han var vellidt blandt folket, høj som lav, og viste store evner indenfor alt det der sømmer sig, for en arving af en stormand som Grimulf Jarl.

Grimulfs datter hed Ragnhild, og hun var vild og til tider utilregnelig. Hvem der var hendes moder, var ikke kendt blandt folket, men historierne gik at Grimulf havde avlet hende på et af sine ungdoms eventyr. Og i nogle af historierne var hendes moder ikke et menneske, som du og jeg.

Da der opstod uro i Østerled, og kongen bad Grimulf Jarl at slå uroen ned, samlede jarlen de krigere der skyldte ham troskab, og drog sammen med dem og begge sine børn til Østerled. Her kæmpedes mange kampe mod fremmede rytterstyrker og jætteyngel, og flere af de lokale krigere slog sig sammen med Jarlens folk. Men da den sidste kamp stod, synes Jarlens lykke at være rendt ud.

Fjenden havde angrebet lejren om natten, og i forvirringen var Grimulf Jarl blevet fældet lige ved sit telt, uden nogen så af hvem. Jarlens folk blev spredt af fjenderne, nogen med Ormr og nogen med Ragnhild. Ingen regnede med at de andre var overlevede, og de to var hurtige til at erklære sig selv Jarl efter nyheden om deres faders død nåede dem.

Ormr var den første der nåede Ulvsgårde-ved-Næs, og blev der hyldet af bønderne og sin moder. En mægtig fest blev holdt i Grimulfs minde og til Odins ære, og Ormr svor mange dyre eder, da han satte sig i sin faders højsæde.

Dagen efter, da solen netop var gået ned, ankom Ragnhilds skibe til kysten. Hun havde i sinde at lade sig hylde som Jarl af bønderne, men fandt at hendes broder var kommet hende i forkøbet. Så i stedet vendte hun sine skibe mod nord, mod Odsherred og slægtens nyeste, og bedst befæstede gård, Ulvsborg. Her lod hun sig hylde som Jarl af Sjælland og øerne, og holdte et mægtigt gilde for alle hendes krigere, hvor rige gaver og godt øl flød til at alle der svor hende troskab.

Da kom nyheden om at Ormr i al hast var på vej med sin hær mod Ulvsborg, for at afklare for guder og mennesker, hvem af Ulvsungerne der var Jarl af Sjælland…”På hærfærden mod sin søster Ragnhild, har Ormr troskab og støtte fra de krigergrupper, der fulgte med ham fra Østerled. De deltog alle i arvegildet på Ulvsgårde-ved-Næs, og svor dér troskab til Ormr Jarl Grimulfssøn.

Ormr Grimulfssøn: Martin E.H. Jacobsen

Tingbønderne fra Næs, 15-20 skjolde, medium panser (kontakt: Nicolai Dyrlund, Næstved Rollespilsforening)

Falkens Æt, 15-20 skjolde, medium panser (kontakt: Asbjørn Godvin Hansen, Babylon)

Ejners Væddere, 15-20 skjolde, medium panser (kontakt: Malte Skov)

Fenrisulvene, 10-15 skjolde, let panser (kontakt: Frederik Nissen, Rollespilsfabrikken)

Odins sønner, 10-12 skjolde, let panser (kontakt: David Boëtius)

De Frie Ulve, 15-20 buer, medium eller tungt panser (Kontakt: Martin Alring, Rollespilslauget)

Agerø Leding, 10-15 leddingsbønder med høstredskaber, intet panser (Kontakt: Kristen Riis)

På Ulvsborg har Ragnhild Jarl samlet omkring sig de krigergrupper der fulgte hende fra Østerled. På Ulvsborg deltog de alle i arvegildet, og svor dér troskab til Ragnhild Jarl Grimulfsdatter

Ragnhild Grimulfsdatter: Maja Toft Løvbakke

Tyrs Hird, 20-25 skjolde, medium panser (kontakt Odin Martin)

Havslangens Hoveder, 15-20 skjolde, medium panser (kontakt: Rene Bokjær, Rollespilsfabrikken)

Njords Kroge, 10-15 skjolde, medium panser (kontakt: Tobias Skouboe, Den Glemte Legion)

Thormods Fede Orner, 10-15 skjolde, let panser (kontakt: Mikkel Aagaard, TUB)

Hedens Rester, 10-15 skjolde, let panser (kontakt: Steven Poulsen, R-R/Høngcrewet)

Krimsheims Fortabte, 15-20 daneøkser, tungt panser (kontakt: Andrzej Dziezyc)

De Lyckliga Vaeringar, 10-12 spyd (kontakt: Tobias Tinglöf)

Derforuden meldes det om at et skib fra Frisland har lagt til ved Ulvsborg, med en gruppe krigere der kalder sig Lokes Sønner. Det fortælles at de tæller 12-15 skjolde med medium panser, men endnu er der ingen meldinger om, hvem de agter at kæmpe for i striden mellem Ormr og Ragnhild. (kontakt: Bertram Hansen, 9K Painting/Gaming)

_________________
Jesper Kristiansen
Arrangør af Krigslive: Valhal

Kristiansen.jesper@gmail.com


Top
 Offline Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron