Krigslive Reglerne
Download Dit scenarie Baggrund Forfattere og Betatestere

Der har været afholdt live rollespil med og om krig, kaldet krigslives i mange år, men de regler som dette sæt originalt bygger på, startede en ny genre - nu kendt som Krigslive.

Det første Krigslive foregik i påsken 2006 på øvelsesterrænet ved Aalborg kaserne. Det var arrangeret af Thomas Aagaard med hjælp fra en masse af hans lokale TROA gutter og gutinder. Thomas Aagaard definerede med sit scenarie Krigslive scenarie-genren.

Grundidéen i reglerne var den samme som nu - at det vigtigeste var at få store flotte slag med sammenhængende enheder.

Påsken efter i 2007 arrangerede Sune Jensen og Gert Hansen fra Too Many Dragons i Vejle et Krigslive II. De holdt fast i det samme grundkoncept.

Efter Krigslive II snakkede en masse folk sammen om at der manglede det ene og andet i reglerne. Det resulterede i at folk spredt rundt i landet blev samlet sammen i en arbejdsgruppe, som begyndte at skrive et sæt regler. Et sæt regler som skulle kunne bruges til alle fremtidige Krigslives.

I efteråret 2007 blev der så arrangeret et Krigslive III, som brugte disse regler - med stor succes. Kort tid (foråret 2008) efter fulgte Krigslive IV, hvor de eksperimenterede lidt igen - og fjernede buerne.


Det ser ud til at der vil fortsætte med at blive arrangeret Krigslive scenarier. Måske ikke 2 om året i al evighed, men hvis der bare dukker et op ind imellem, så er det jo fint.
(p) 2007 Pi-Hus.dk - web udvikling og design